De BTW gaat omhoog 28-11-2018

Onze regering heeft beslist dat per 1 januari 2019 het lage BTW-tarief omhoog gaat van 6% naar 9%. Dit tarief geldt onder andere voor levensbehoeften zoals eten en drinken, medicijnen, boeken en sportfaciliteiten. Dat we hier bij BeterBeest niet blij mee zijn, dat moge duidelijk zijn.


Ook wij zijn dus genoodzaakt om onze prijzen te verhogen om dit nieuwe BTW-tarief te verwerken.  We worden dus – helaas – dit jaar wat duurder. Daarom zullen we in 2019 een nieuwe prijslijst op de praktijk ophangen.
Vuurwerkangst: wees er vroeg bij 20-11-2018

Het knallen komt er weer aan. Is uw huisdier ook zenuwachtig, bang of zelfs paniekerig? Neem dan nu contact met ons op.


Vuurwerkangst is te behandelen met een combinatie van medicatie en voedingssupplementen, maar helaas blijft het voor sommige honden nog steeds een probleem. En da’s ook niet zo erg, want zeg nou zelf, de knallers worden ook elk jaar harder!


Bel ons gerust voor advies. We helpen u en uw huisdier graag zo relaxt mogelijk door de jaarwisseling.Aangepaste openingstijden
met de kerstdagen
06-11-2018

Ook dit jaar gaan wij er weer even een weekje tussenuit rondom de kerstdagen. We zijn daarom van maandag 24 december tot en met dinsdag 1 januari gesloten. Tijdens deze periode kunt u voor spoed terecht bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland op De Uithof in Utrecht, telefoon 0900 - 222 3000.

Meer info vindt u op https://www.diergeneeskunde.nl/klinieken/spoedkliniek/.


Op woensdag 2 januari 2019 staan wij om 09:00 uur weer helemaal uitgefeest voor u klaar.


Controleert u nog even of u goed voorbereid de feestdagen ingaat. Heeft u genoeg voer en medicijnen in huis? Of iets tegen de vuurwerkangst? U kunt ons altijd even bellen op 033 – 82 00 311.


We wensen u alvast gelukkige en veilige feestdagen en we zien u en uw dier graag in goede gezondheid – en heelhuids! – weer verschijnen in het nieuwe jaar.Vanavond in Brandpunt+: Armoede & Dierenleed. 12-09-2018

Vanavond kunt u BeterBeest zien op TV. Om 21:00 uur heeft Brandpunt+ een uitzending waarin BeterBeest ook gefilmd is. Dieren op een budget, het is best een moeilijk onderwerp, maar wel iets om eens over na te denken.


De omschrijving van de uitzending:

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede doet vergeten. Maar wat als je huisdier ziek wordt? En je net van een uitkering kan rondkomen en absoluut geen tegenvallers kan hebben? Stel je de behandeling uit of misschien maar naar het dierenasiel? Maar moet elke Nederlander wel een huisdier hebben? Liesbeth Staats duikt in de wereld van de onbaatzuchtige dierenartsen en bevlogen vrijwilligers.
Bedankt voor uw stem! 04-10-2018

Vandaag, op dierendag 2018, is de uitslag van de verkiezing voor Dierenarts Van Het Jaar uitgekomen. En wat blijkt? We staan op nummer vijf!


Geen podiumplek dus, maar wat maakt het uit. We hebben maar vier praktijken boven ons staan, en zijn de enige Amersfoortse praktijk in deze top tien. Maakt dat ons tot een geweldige dierenarts, de beste praktijk van Amersfoort?


Nee, natuurlijk niet. Deze lijst draait om stemmers op internet, niet om kwaliteit als dierenarts. Er zijn wel meer goeie dierenartsen in Amersfoort. Maar wij zijn hartstikke blij dat er zoveel mensen op ons hebben gestemd, want dat is een blijk van waardering voor ons kleine praktijkje. Maar we gaan natuurlijk niet naast onze schoenen lopen.


Dat wij, met ons idealistische concept, boven in de landelijke lijst terecht zijn gekomen, dat is natuurlijk een leuke opsteker. Maar wij wanen ons niet groter dan we zijn. Wij blijven ons erop richten om de gezondheid van uw dier een zo menselijk mogelijk gezicht te geven, en om onze praktijk toegankelijk  te houden voor mensen uit alle lagen van de bevolking.


Dat is onze missie, en dat doen we nu al vijf jaar met veel plezier. Dat u dat waardeert, vinden we erg fijn. En daarom bedanken wij u voor uw stem.
Bijna de helft van de Nederlanders is te dik. 12-09-2018

Wist u dat dit niet alleen voor mensen geldt maar ook voor huisdieren? We zien steeds meer huisdieren met overgewicht en dit vormt ook bij dieren risico's voor de gezondheid.


Enkele voorbeelden van gezondheidsrisico's bij huisdieren met overgewicht zijn:

  1. Diabetes. Een dier met overgewicht heeft tot 4 keer meer kans om suikerziekte te ontwikkelen.

  2. Gewrichtsproblemen. Doordat te dikke dieren meer gewicht met zich mee moeten slepen, slijten hun gewrichten sneller.

  3. Vacht- en huidproblemen. Te dikke katten kunnen hun vacht slecht of helemaal niet onderhouden waardoor ze vacht- en huidproblemen ontwikkelen.

  4. Vitaminetekorten. Te dikke cavia's en konijnen kunnen slecht bij hun achterste. Dit is van belang omdat zij dagelijks hun blindedarm keuteltjes op moeten eten om alle nodige vitaminen binnen te krijgen.


Het gewicht van een huisdier zegt niet altijd alles. Het is veel belangrijker om het dier goed te bekijken en te voelen. Zo moet een huisdier, net als een mens, altijd een taille hebben.
Vind u het moeilijk te bepalen of uw huisdier op goed gewicht is, kom dan gerust eens langswandelen met dier. We geven u gratis advies en tips om uw huisdier gezond te houden.


We gaan weer op vakantie! 11-06-2018

Ook dit jaar gaat BeterBeest weer even lekker met de voetjes in de zee, de achtertuin of het heidezand. Dus zijn wij gesloten van woensdag 8 augustus tot en met vrijdag 24 augustus.


Tijdens onze vakantiedagen bent u voor dringende zaken van harte welkom bij onze vriendelijke collega’s van Dierenkliniek De Berg aan de Leusderweg 222-B in Amersfoort. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 033 – 4611202.


Voor spoedeisende hulp na sluitingstijd kunt u als vanouds terecht bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden-Nederland. U kunt hen vinden op telefoonnummer 0900 – 222 3000. Hun adresgegevens vindt u terug op onze pagina SPOED.


Vanaf maandag 27 augustus staan wij weer, helemaal uitgerust, opgefrist en licht gebruind, voor u klaar.Pryvacyverklaring 25-05-2018

Omdat ook wij ons aan de nieuwe Europese Algemene Verordering Gegevensbescherming moeten houden, kunt u vanaf nu onze privacyverklaring inzien op deze pagina.


Heeft u vragen over ons privacybeleid, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen!


Bedankt, Amaryl! 04-04-2018

Lieve klanten van BeterBeest. Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik per 1 april niet meer bij BeterBeest werk.


Vanaf het prille begin heb ik met veel liefde en plezier in de praktijk gewerkt. Na vijf jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging.


Vol vertrouwen draag ik het stokje over aan Karin. Zij is bij ons begonnen als stagiaire, werd daarna onze vaste invalkracht en neemt het nu helemaal van mij over.


Ik wens iedereen veel dierenliefde en gezondheid.


Hartelijke groet,

AmarylWij gaan tijdelijk op dinsdagochtend dicht! 15-03-2018

Met ingang van 27 maart 2018 gaan wij tot nader order op de dinsdagochtend dicht voor administratie en nascholing. Vanaf 14:00 uur staan we echter weer helemaal voor u klaar.


Op dinsdagochtend kunt u voor afspraken, bestellingen of andere vragen onze voicemail inspreken. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.


Mocht u een spoedgeval hebben dat écht niet kan wachten, dan wordt u doorverwezen naar onze vriendelijke collega’s van Dierenkliniek De Berg aan de Leusderweg. Klik hier voor contactinformatie.Een derde van onze huisdieren is te dik

22-02-2018

U heeft het misschien gezien op het jeugdjournaal: een derde van de honden en katten in Nederland heeft ernstig overgewicht. Vaak heeft de eigenaar helemaal niet door dat hun dier is aangekomen, of ze vinden het gewoon fijn om ze eens lekker te verwennen. En soms heeft een eigenaar gewoon een beeld in hun hoofd dat hun hond of kat er “lekker rond” uit hoort te zien. Dat is jammer, want ook voor huisdieren neemt overgewicht ernstige risico’s voor de gezondheid met zich mee, zoals diabetes, hartproblemen of gewrichtspijn.


Maar er is wat aan te doen: laat regelmatig het gewicht van uw hond of kat even controleren. Daarvoor hoeft u alleen maar even binnen te lopen. Onze assistente kijkt dan even met u mee en geeft u voedingsadvies. Bij BeterBeest is dat gratis!


Mocht uw dier ondanks onze adviezen niet van het overgewicht afkomen, dan kunt u onze dierenartsen om hulp vragen. Sowieso kijken wij bij elk consult of het gewicht nog wel past bij het dier. Wij hebben een aantal goede dieetvoeders in onze kast, waarmee we het gewichtsverlies zo makkelijk mogelijk kunnen maken.


Kijk hier nog even het fragment van het Jeugdjournaal: KLIK HIER

Of lees op deze pagina van de Dierenbescherming nog wat achtergrondinformatie: KLIK HIER
Februari is weer gebitsmaand! 31-01-2017

Heel februari is uw dier bij ons welkom voor gebitscontrole! En dat geldt niet alleen voor hond en kat, maar zéker ook voor uw konijn, cavia, muis, fret of welk dier dan ook... Als het maar tanden heeft en door onze deur past.


Gebitjes zijn erg belangrijk. Er lopen veel dieren met kiespijn rond, en u weet vast zelf wel hoe pijnlijk dat is. En zoals de tandarts altijd al zei: “voorkomen is beter dan genezen!”


Wij kunnen voor u een gebitsinspectie doen, en u vertellen of het nodig is om het gebit schoon te maken of te saneren.


Komt u gerust langs voor meer informatie. Wij staan u graag te woord en kunnen u interessant leesmateriaal meegeven. En voor uw hond of kat hebben we een gebitsvriendelijke attentie klaarliggen!
Dierendag 2017

04-10-2017

Het is weer dierendag! En natuurlijk willen we vieren dat wij onze huisdieren in ons leven mogen verwelkomen. Dus hiep hiep hoera voor onze lieve poezen, honden, konijnen, cavia’s, vogels en alle andere dieren in ons leven.


Op deze speciale dag willen we ook even stilstaan bij de dieren die we niet meer bij ons hebben. De dieren waar we afscheid van hebben moeten nemen, of de dieren die zo ziek zijn, dat alle steun in de rug wel kunnen gebruiken.


Maar ook vragen we uw aandacht voor de dieren die getroffen zijn door de rampen die de wereld in de afgelopen maanden heeft doorstaan. Dieren in de gebieden die getroffen zijn door de orkanen Harvey,
Irma en Jane, door de aardbevingen en in gebieden met honger of oorlog. Zij hebben uw steun ook nodig. Daarom vraagt BeterBeest Dierenartsen u een donatie te overwegen aan het IFAW, de internationale organisatie die zich inzet voor het welzijn van álle dieren, over de hele wereld: klik hier voor het IFAW.
Juni is chipmaand
10-05-2017

Als uw huisdier wegloopt, komt het vaak bij een dierenarts of bij de dierenbescherming terecht. Het eerste wat die doen, is de chip checken. Als die goed is, dan krijgt u snel een telefoontje en kunt u uw ontsnappertje weer ophalen.


Maar wat nu als uw huisdier niet gechipt is, of de gegevens bij de chip niet kloppen? Dan gaat het dier naar het asiel toe. Als u hem (of haar) niet binnen een paar weken komt ophalen, dan vervalt hij/zij na een tijdje in het eigendom van de dierenbescherming. Uw dier wordt dan geplaatst bij een nieuwe eigenaar, en zal u nooit meer terugzien... Dat kan toch niet? Ja, helaas, zo staat het in de wet.


Het is dus heel belangrijk dat u uw dier laat chippen. En dat geldt ook voor die-kat-die-nooit-buiten-komt of die-hond-die-altijd-aan-de-lijn-loopt. Want als die een keer ontsnappen, vinden ze hun huis helemaal nooit meer terug!


Is uw dier wel gechipt? Controleer dan de gegevens op www.chipnummer.nl.


Is uw dier niet gechipt? Geen nood! Juni is chipmaand, en dus organiseren wij een actie: de hele maand juni kost chippen €25,- inclusief registratie.* Kom dus langs, onze assistenten helpen u graag verder! En lees even verder op www.chipjedier.nl.


*: Komt u in aanmerking voor reductie, vraag dan naar onze actie.April: maand van de parasieten
29-03-2017

Ook april heeft een thema: parasieten. Dat is iets wat bij onze huisdieren nog wel eens vergeten wordt – maar het zou de volle aandacht moeten krijgen.


Kijk eens naar het plaatje hiernaast, niet zo fris toch? Een darm vol met rondwormen. Voor de stalen zenuwen onder ons hebben we ook nog een échte foto van een hondendarm die verstopt zit met wormen: dus klik hier, als je durft!


Maar wormen zijn niet de enige parasieten waar uw huisdier last van kan hebben: ook vlooien, teken, amoeben, mijten en luizen vallen hieronder. Gelukkig kunt u een boel doen om uw dier te beschermen tegen deze plaagdieren.


In De Maand Van De Parasiet stellen wij u de vraag: hoe staat het met de bescherming van úw viervoeter? En natuurlijk helpen we u hier graag een handje mee. Stel uw vragen gerust aan ons via de telefoon of over de mail. Samen kunnen we uw dier vrij van ongedierte houden!Sofie Aan Tafel komt bij BeterBeest
15-03-2017

Sofie Aan Tafel is – ook dit jaar weer – een Amersfoorts initiatief om de mensen dichter bij elkaar te brengen. Honderden Amersfoorters zetten hun huiskamer open om samen met buurtbewoners een hapje te eten, te kletsen en nieuwe vrienden te maken.


En ook BeterBeest Dierenartsen doet mee, maar dan natuurlijk voor onze lieve viervoeters. Op vrijdag 24 maart staat tussen 13:00 en 14:30 uur onze deur open, en serveren we een lekkere inlooplunch voor hond, kat, konijn en cavia. Natuurlijk wordt het een lichte maaltijd, want het is de Maand Van Het Gewicht!


Kom die vrijdag naar BeterBeest, laat uw huisdier smullen, krijg gratis voeradvies, doe mee met onze afvalrace en maak natuurlijk nieuwe vrienden!


Meer informatie? Klik op http://www.sofieaantafel.nl.Win een gratis zak voer met onze afvalrace
08-03-2017

Als huisdier heb je het maar goed voor elkaar: een dak boven je hoofd, een warme mand, een paar lieve mensen om je heen… en altijd genoeg eten en drinken.


Maar ja… Soms krijg je nét een beetje te veel liefde. En dan kan het gebeuren dat je ongemerkt wat te zwaar wordt. Wij zien bij BeterBeest Dierenartsen elke dag honden en katten die flink boven hun ideale gewicht zitten. Dat is onhandig en ongezond! Daarom hebben we deze maand, de Maand Van Het Gewicht, een leuke wedstrijd: doe mee aan onze AFVALRACE en win gratis een zak voer!


Het werkt zo. U komt naar onze praktijk voor een gratis gewichtsconsult. Daarbij stelt onze assistente het ideale gewicht voor uw hond of kat vast, en krijgt u een op maat gesneden voedingsadvies. Alles wordt genoteerd op de gewichtskaart. U komt dan elke maand bij ons om uw dier te wegen en wij noteren dat op uw kaart (gratis uiteraard). Haalt uw dier voor 1 juli 2017 zijn streefgewicht, dan wint u een gratis zak voer van Sanimed: 3 kilo voor de hond of 1,5 kilo voor de kat.


Dus kom naar onze praktijk, laat uw dier wegen en doe mee aan onze afvalrace!Diana blijft!
18-01-2017

Het is er dan toch van gekomen: Diana heeft permanent voor onze praktijk gekozen! Na jaren als stagiaire en vrijwilligster te hebben gewerkt, wordt zij collega, maat, partner en mede-eigenaar van BeterBeest Dierenartsen.


Wij – Peter, Justine en Amaryl – zijn verschrikkelijk blij dat ons team wordt uitgebreid met deze enthousiaste, lieve, professionele, competente en cavia-gekke paraveterinair. We kijken ernaar uit om nog heel erg lang met haar samen te werken.
WAT NU!
16-01-2017

Het initiatief WAT NU van Stichting Huisdierenwelzijn is een prachtig nieuw concept. De stichting werft vrijwilligers die een handje willen helpen wanneer eigenaren te ziek zijn of anderszins niet in staat zijn om hun huisdier te verzorgen. Het gaat om incidentele hulp, dus alleen wanneer het dier bijzondere zorg nodig heeft.


BeterBeest vindt dit een prima initiatief. Zou u een handje willen toesteken? Kijk dan op:

http://www.huisdierenwelzijn.nl/project-wat-nu/
Ziekte van Weil rukt op in Nederland 17-10-2016

Volgens de gegevens van het RIVM komt de ziekte van Weil in Nederland steeds vaker voor. Dit komt omdat er meer en meer ratten komen, die de ziekte bij zich dragen en verspreiden. Dit wordt geïllustreerd in dit filmpje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=_lQxJfSA054


De ziekte van Weil is een vorm van leptospirose, een ernstige aandoening waar honden én mensen gevoelig voor zijn. Hij kan onder meer braken, diarree, hersenvliesontsteking, geelzucht, nierfalen en andere ziektebeelden veroorzaken. Dit kan zo ernstig worden dat de patiënt eraan overlijdt. Als een hond leptospirose heeft opgelopen, kan hij dit via zijn urine overdragen op mensen.


In onze standaard cocktailvaccinatie voor honden is Nobivac L4 opgenomen. Als uw hond normaal volgens schema is gevaccineerd, is de kans dat uw hond Ziekte van Weil of drie andere varianten van leptospirose oploopt, zeer klein. Meer informatie over leptospirose vindt u hier op de website van het LICG.


Het is dus op dit moment belangrijker dan ooit om uw hond te vaccineren. Als u vragen heeft over de vaccinatie van uw hond, dan kunt u ons altijd bellen. We helpen u graag!Juni is chipmaand 01-06-2016

In juni vragen we speciaal uw aandacht voor de chip. Is uw huisdier al gechipt? En zo ja, kloppen de gegevens dan nog wel?


Want als uw huisdier niet gechipt is, en het loopt een keer weg, dan is de kans op een hereniging erg klein. Een niet-gechipt dier wordt bij het asiel gebracht, en vervalt na twee weken in het eigendom van de Dierenbescherming en kan door een nieuwe eigenaar geadopteerd worden. Dus laat uw dier chippen! Vraag daarvoor naar onze aantrekkelijke tarieven.


En ook als uw hond of kat wel gechipt is, controleer dan eens of alle gegevens nog wel kloppen. Als u verhuisd bent, een nieuw telefoonnummer heeft of een nieuw e-mailadres, geef dat dan meteen door zodat uw huisdier u altijd terug kan vinden.


Controleren van de gegevens doet u heel eenvoudig op www.chipnummer.nl. En natuurlijk kunt u ook bij ons binnenlopen, onze assistenten Diana en Amaryl doen het graag voor u.Week Van Het Huisdier 15-05-2016

Deze keer gaat de Week Van Het Huisdier helemaal over Het Nieuwe Huisdieren Houden. Want de afgelopen jaren is er érg veel veranderd in de kennis die we over onze huisdieren hebben. Wist u bijvoorbeeld dat de slipketting bij honden verboden is? Dat een konijn, in zijn eentje in een hokje, kan doodgaan van eenzaamheid? Of dat 90% van de ziekteverschijnselen bij vogels en reptielen veroorzaakt wordt door verkeerde voeding? 


Er staat veel kennis op het Internet, maar klopt dat eigenlijk allemaal wel? Is wat ik lees wel waar? Weet degene die dit schreef wel waar hij het over heeft? Of heeft de fabrikant van het voer of het geneesmiddel een vinger in de pap gehad? Het is heel moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Al die kennis, waarheden en onwaarheden, hebben ons wantrouwig gemaakt.


Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren wil duidelijkheid scheppen in deze zee van informatie. Daarom heeft het LICG allerlei informatie over veel verschillende diersoorten gebundeld in handige folders die u hier kunt downloaden.


Een andere bron van informatie... dat zijn wij, natuurlijk. Als u vragen heeft over uw huisdier, of u wil een nieuw dier aanschaffen, u heeft twijfels over de huisvesting of het voer van uw huisdier, of u vraagt zich af of het niet allemaal toch nog nét iets beter kan, bel ons dan gerust even op. Wij houden wel van een praatje en helpen u graag verder!Acupunctuur bij BeterBeest
12-10-2015

Vanaf nu heeft onze dierenarts Justine haar certificaat Veterinaire Acupunctuur van de International Veterinary Acupuncture Society. Bij deze opleiding, die meerdere jaren duurt, heeft Justine geleerd om de traditioneel-Chinese diagnostiek toe te passen en te komen tot een diagnose en behandelplan op basis van acupunctuur. 


Acupunctuur wordt al 4500 jaar toegepast. Het is met name inzetbaar bij chronische klachten waar westerse behandeling geen of onvoldoende succes heeft gehad. U kunt daarbij denken aan arthrose, allergische klachten, neurologische afwijkingen, hartproblemen, maag/darmklachten, gedragsafwijkingen of algemene klachten waarvoor geen duidelijke oorzaak is gevonden. Ook is het mogelijk om acupunctuur in te zetten wanneer de bijwerkingen van reguliere medicijnen niet acceptabel zijn.


Bij BeterBeest Dierenartsen gebruiken wij acupunctuur als complementaire therapie, die na óf naast de “gewone” Westerse geneeskunde wordt toegepast.


Heeft u een huisdier met een lastige of lang lopende aandoening? Neemt u dan eens contact met ons op, dan zal Justine met u de mogelijkheden van acupunctuur doornemen. Wij helpen u graag!

Klik hier voor het nieuwsarchief van BeterBeest.

 

Bel ons!

033 – 8200 311


Adres:

Hendrik van
Viandenstraat 33


3817 AA  Amersfoort