Bedankt, Amaryl!
04-04-2018

Lieve klanten van BeterBeest. Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik per 1 april niet meer bij BeterBeest werk.


Vanaf het prille begin heb ik met veel liefde en plezier in de praktijk gewerkt. Na vijf jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging.


Vol vertrouwen draag ik het stokje over aan Karin. Zij is bij ons begonnen als stagiaire, werd daarna onze vaste invalkracht en neemt het nu helemaal van mij over.


Ik wens iedereen veel dierenliefde en gezondheid.


Hartelijke groet,

AmarylWij gaan tijdelijk op dinsdagochtend dicht! 15-03-2018

Met ingang van 27 maart 2018 gaan wij tot nader order op de dinsdagochtend dicht voor administratie en nascholing. Vanaf 14:00 uur staan we echter weer helemaal voor u klaar.


Op dinsdagochtend kunt u voor afspraken, bestellingen of andere vragen onze voicemail inspreken. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.


Mocht u een spoedgeval hebben dat écht niet kan wachten, dan wordt u doorverwezen naar onze vriendelijke collega’s van Dierenkliniek De Berg aan de Leusderweg. Klik hier voor contactinformatie.Een derde van onze huisdieren is te dik

22-02-2018

U heeft het misschien gezien op het jeugdjournaal: een derde van de honden en katten in Nederland heeft ernstig overgewicht. Vaak heeft de eigenaar helemaal niet door dat hun dier is aangekomen, of ze vinden het gewoon fijn om ze eens lekker te verwennen. En soms heeft een eigenaar gewoon een beeld in hun hoofd dat hun hond of kat er “lekker rond” uit hoort te zien. Dat is jammer, want ook voor huisdieren neemt overgewicht ernstige risico’s voor de gezondheid met zich mee, zoals diabetes, hartproblemen of gewrichtspijn.


Maar er is wat aan te doen: laat regelmatig het gewicht van uw hond of kat even controleren. Daarvoor hoeft u alleen maar even binnen te lopen. Onze assistente kijkt dan even met u mee en geeft u voedingsadvies. Bij BeterBeest is dat gratis!


Mocht uw dier ondanks onze adviezen niet van het overgewicht afkomen, dan kunt u onze dierenartsen om hulp vragen. Sowieso kijken wij bij elk consult of het gewicht nog wel past bij het dier. Wij hebben een aantal goede dieetvoeders in onze kast, waarmee we het gewichtsverlies zo makkelijk mogelijk kunnen maken.


Kijk hier nog even het fragment van het Jeugdjournaal: KLIK HIER

Of lees op deze pagina van de Dierenbescherming nog wat achtergrondinformatie: KLIK HIER
Februari is weer gebitsmaand! 31-01-2017

Heel februari is uw dier bij ons welkom voor gebitscontrole! En dat geldt niet alleen voor hond en kat, maar zéker ook voor uw konijn, cavia, muis, fret of welk dier dan ook... Als het maar tanden heeft en door onze deur past.


Gebitjes zijn erg belangrijk. Er lopen veel dieren met kiespijn rond, en u weet vast zelf wel hoe pijnlijk dat is. En zoals de tandarts altijd al zei: “voorkomen is beter dan genezen!”


Wij kunnen voor u een gebitsinspectie doen, en u vertellen of het nodig is om het gebit schoon te maken of te saneren.


Komt u gerust langs voor meer informatie. Wij staan u graag te woord en kunnen u interessant leesmateriaal meegeven. En voor uw hond of kat hebben we een gebitsvriendelijke attentie klaarliggen!
Dierendag 2017

04-10-2017

Het is weer dierendag! En natuurlijk willen we vieren dat wij onze huisdieren in ons leven mogen verwelkomen. Dus hiep hiep hoera voor onze lieve poezen, honden, konijnen, cavia’s, vogels en alle andere dieren in ons leven.


Op deze speciale dag willen we ook even stilstaan bij de dieren die we niet meer bij ons hebben. De dieren waar we afscheid van hebben moeten nemen, of de dieren die zo ziek zijn, dat alle steun in de rug wel kunnen gebruiken.


Maar ook vragen we uw aandacht voor de dieren die getroffen zijn door de rampen die de wereld in de afgelopen maanden heeft doorstaan. Dieren in de gebieden die getroffen zijn door de orkanen Harvey,
Irma en Jane, door de aardbevingen en in gebieden met honger of oorlog. Zij hebben uw steun ook nodig. Daarom vraagt BeterBeest Dierenartsen u een donatie te overwegen aan het IFAW, de internationale organisatie die zich inzet voor het welzijn van álle dieren, over de hele wereld: klik hier voor het IFAW.
Juni is chipmaand
10-05-2017

Als uw huisdier wegloopt, komt het vaak bij een dierenarts of bij de dierenbescherming terecht. Het eerste wat die doen, is de chip checken. Als die goed is, dan krijgt u snel een telefoontje en kunt u uw ontsnappertje weer ophalen.


Maar wat nu als uw huisdier niet gechipt is, of de gegevens bij de chip niet kloppen? Dan gaat het dier naar het asiel toe. Als u hem (of haar) niet binnen een paar weken komt ophalen, dan vervalt hij/zij na een tijdje in het eigendom van de dierenbescherming. Uw dier wordt dan geplaatst bij een nieuwe eigenaar, en zal u nooit meer terugzien... Dat kan toch niet? Ja, helaas, zo staat het in de wet.


Het is dus heel belangrijk dat u uw dier laat chippen. En dat geldt ook voor die-kat-die-nooit-buiten-komt of die-hond-die-altijd-aan-de-lijn-loopt. Want als die een keer ontsnappen, vinden ze hun huis helemaal nooit meer terug!


Is uw dier wel gechipt? Controleer dan de gegevens op www.chipnummer.nl.


Is uw dier niet gechipt? Geen nood! Juni is chipmaand, en dus organiseren wij een actie: de hele maand juni kost chippen €25,- inclusief registratie.* Kom dus langs, onze assistenten helpen u graag verder! En lees even verder op www.chipjedier.nl.


*: Komt u in aanmerking voor reductie, vraag dan naar onze actie.April: maand van de parasieten
29-03-2017

Ook april heeft een thema: parasieten. Dat is iets wat bij onze huisdieren nog wel eens vergeten wordt – maar het zou de volle aandacht moeten krijgen.


Kijk eens naar het plaatje hiernaast, niet zo fris toch? Een darm vol met rondwormen. Voor de stalen zenuwen onder ons hebben we ook nog een échte foto van een hondendarm die verstopt zit met wormen: dus klik hier, als je durft!


Maar wormen zijn niet de enige parasieten waar uw huisdier last van kan hebben: ook vlooien, teken, amoeben, mijten en luizen vallen hieronder. Gelukkig kunt u een boel doen om uw dier te beschermen tegen deze plaagdieren.


In De Maand Van De Parasiet stellen wij u de vraag: hoe staat het met de bescherming van úw viervoeter? En natuurlijk helpen we u hier graag een handje mee. Stel uw vragen gerust aan ons via de telefoon of over de mail. Samen kunnen we uw dier vrij van ongedierte houden!Sofie Aan Tafel komt bij BeterBeest
15-03-2017

Sofie Aan Tafel is – ook dit jaar weer – een Amersfoorts initiatief om de mensen dichter bij elkaar te brengen. Honderden Amersfoorters zetten hun huiskamer open om samen met buurtbewoners een hapje te eten, te kletsen en nieuwe vrienden te maken.


En ook BeterBeest Dierenartsen doet mee, maar dan natuurlijk voor onze lieve viervoeters. Op vrijdag 24 maart staat tussen 13:00 en 14:30 uur onze deur open, en serveren we een lekkere inlooplunch voor hond, kat, konijn en cavia. Natuurlijk wordt het een lichte maaltijd, want het is de Maand Van Het Gewicht!


Kom die vrijdag naar BeterBeest, laat uw huisdier smullen, krijg gratis voeradvies, doe mee met onze afvalrace en maak natuurlijk nieuwe vrienden!


Meer informatie? Klik op http://www.sofieaantafel.nl.Win een gratis zak voer met onze afvalrace
08-03-2017

Als huisdier heb je het maar goed voor elkaar: een dak boven je hoofd, een warme mand, een paar lieve mensen om je heen… en altijd genoeg eten en drinken.


Maar ja… Soms krijg je nét een beetje te veel liefde. En dan kan het gebeuren dat je ongemerkt wat te zwaar wordt. Wij zien bij BeterBeest Dierenartsen elke dag honden en katten die flink boven hun ideale gewicht zitten. Dat is onhandig en ongezond! Daarom hebben we deze maand, de Maand Van Het Gewicht, een leuke wedstrijd: doe mee aan onze AFVALRACE en win gratis een zak voer!


Het werkt zo. U komt naar onze praktijk voor een gratis gewichtsconsult. Daarbij stelt onze assistente het ideale gewicht voor uw hond of kat vast, en krijgt u een op maat gesneden voedingsadvies. Alles wordt genoteerd op de gewichtskaart. U komt dan elke maand bij ons om uw dier te wegen en wij noteren dat op uw kaart (gratis uiteraard). Haalt uw dier voor 1 juli 2017 zijn streefgewicht, dan wint u een gratis zak voer van Sanimed: 3 kilo voor de hond of 1,5 kilo voor de kat.


Dus kom naar onze praktijk, laat uw dier wegen en doe mee aan onze afvalrace!Diana blijft!
18-01-2017

Het is er dan toch van gekomen: Diana heeft permanent voor onze praktijk gekozen! Na jaren als stagiaire en vrijwilligster te hebben gewerkt, wordt zij collega, maat, partner en mede-eigenaar van BeterBeest Dierenartsen.


Wij – Peter, Justine en Amaryl – zijn verschrikkelijk blij dat ons team wordt uitgebreid met deze enthousiaste, lieve, professionele, competente en cavia-gekke paraveterinair. We kijken ernaar uit om nog heel erg lang met haar samen te werken.
WAT NU!
16-01-2017

Het initiatief WAT NU van Stichting Huisdierenwelzijn is een prachtig nieuw concept. De stichting werft vrijwilligers die een handje willen helpen wanneer eigenaren te ziek zijn of anderszins niet in staat zijn om hun huisdier te verzorgen. Het gaat om incidentele hulp, dus alleen wanneer het dier bijzondere zorg nodig heeft.


BeterBeest vindt dit een prima initiatief. Zou u een handje willen toesteken? Kijk dan op:

http://www.huisdierenwelzijn.nl/project-wat-nu/

 

U bevindt zich in het nieuwsarchief. Ga hier terug naar de site.

Bel ons!

033 – 8200 311


Adres:

Hendrik van
Viandenstraat 33


3817 AA  Amersfoort